ШОЗ започатковує проведення Європейського дня поінформованості щодо інсульту

Інсульт - друга за частотою причина смертності в Україні та головна причина довготривалої інвалідності. Українці недостатньою мірою усвідомлюють цю небезпеку, а між тим динаміка розвитку захворювання передбачає, що кожний 5-й українець помре від інсульту, а ще кожен 5-й - внаслідок перенесеного інсульту стане інвалідом, залежним від оточення у повсякденному житті. Часто інсульт в однієї особи призводить до зубожіння в кількох поколіннях її сім’ї, однак кожен з нас може суттєво знизити для себе та для своїх близьких пов’язані з інсультом ризики, якщо:
 

- буде знати чинники, що сприяють його виникненню, та намагатися їх уникати;
 

- буде знати прояви інсульту і негайно звертатися по медичну допомогу у разі їх виникнення у себе або будь-кого з оточення, адже своєчасність надання медичної допомоги зменшує рівень ускладнень в лікуванні.
 

Українська асоціація боротьби з інсультом вже більше 10 років поширює серед населення інформацію  про профілактику інсульту. Вперше до просвітницької ініціативи «Європейський день поінформованості щодо інсульту» долучається Школа охорони здоров’я НаУКМА і могилянська спільнота. 
 

В боротьбі з інсультом та іншими неінфекційними захворюваннями знайдеться справа кожному: соціологу, соціальному працівникові, політологу, економісту, юристу, фахівцю зв’язків з громадськістю, журналісту, фахівцю інформаційних технологій, біологу, лінгвісту. Лише дайте нам знати про свою зацікавленість – і ми поділимося з Вами усіма знаннями та фактами, які є вкрай важливі в боротьбі з інсультом.
 

План проведення заходу

«Європейский день боротьби з інсультом в Могилянці» 19 травня 2015 р.
 

Організатори:
 

  • Школа охороні здоров’я НаУКМА
  • Всеукраїнська громадська організація «Українська асоціація боротьби з інсультом»
     

Метою проведення заходу є інформування могилянської спільноти щодо проявів інсульту, чинників ризику інсульту та інших неінфекційних захворювань, та способів їх запобігання.
 

В рамках заходу передбачено виявлення у бажаючих чинників ризику інсульту, надання рекомендацій щодо їх усунення і запобігання неінфекційних захворювань, а також навчання щодо проявів інсульту і надання допомоги при їх виявленні. Учасники заходу отримають просвітні матеріали.
 

План проведення заходу 19 травня 2015 р.:
 

10:00-11:00    Відкрита лекція: Інсульт: чинники ризику, прояви, складові допомоги
к.м.н., доц. кафедри ШОЗ, керівник проектів УАБІ Гуляєв Д.В.
Місце проведення: аудиторія Школи охорони здоров’я  НаУКМА, 6й корпус
 

11:00-13:00     Проведення скреч-тестів оцінки ризиків захворювання на інсульт серед співробітників:
Визначення факторів ризику розвитку інсульту серед співробітників та студентів НаУКМА, надання рекомендацій та просвітницьких матеріалів.
 

Представлення студентами ШОЗ НаУКМА результатів власних досліджень в галузі неінфекційних захворювань в Україні.
Місце проведення: плац 2-го містечка, перед входом в 6-ий корпус, Школа охорони здоров’я  НаУКМА.
 

13:00-14:00    Круглий стіл:
Роль громадськості в боротьбі з інсультом: запрошення до широкої співпраці
к.м.н., доц. кафедри ШОЗ, керівник проектів УАБІ Гуляєв Д.В.
Місце проведення: аудиторія Школи охорони здоров’я  НаУКМА, 6-й корпус
 

Контакти: Школа охорони здоров’я НаУКМА тел.: (044) 425 77 69, E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Гуляєв Дмитро Валерійович, моб. тел. 067 2364470,  адреса ел. пошти: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна