Відбулась зустріч із дослідником Джорджтаунського університету Робертом Нейджелом у межах курсу «Вступ до гендерних студій»

Роберт Нейджел — дослідник Інституту з питань жінок, миру і безпеки Джорджтаунського університету відвідав заняття курсу «Вступ до гендерних студій» доцентки кафедри соціології НаУКМА Тамари Марценюк. Також до зустрічі долучились віцепрезидент з науково-навчальних студій Ольга Полюхович, інші члени Комітету протидії дискримінації, сексуальним домаганням і булінгу в НаУКМА, а також співробітники Джорджтаунського університету.

 

Під час зустрічі Роберт Нейджел розповів історію появи на міжнародній арені тематики «Жінки, мир і безпека» завдяки прийняттю Резолюції Ради Безпеки ООН 1325. В Україні, яка ратифікувала цю Резолюцію, прийнятий уже другий Національний план дій на 2020–2025 роки. Дослідник зауважив, що Інститут з питань жінок, миру і безпеки розробив відповідний Індекс, який відображає рівень залученості жінок, справедливості та безпеки в 177 країнах. Окрім того, обговорили роль чоловіків у забезпеченні гендерної рівності та протидії насильству, важливість моніторингу проблематики сексуального насильства у війні, а також увагу до феміністичної міжнародної політики.

 

Ця зустріч стала формальним початком співпраці між НаУКМА та Інститутом жінок, миру і безпеки Джорджтаунського університету. У грудні 2023 року пані Ольга Полюхович і Тамара Марценюк у межах візиту до Вашингтону відвідали Джорджтаунський університет з метою налагодження академічних контактів для розробки подальших міжнародних проєктів між двома університетами і задля привернення більшої уваги до викликів російсько-української війни.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна